Cassette demonteren, onderhouden en vervangen

Cassette demonteren

Wat heb je nodig?

Om de cassette van je mountainbike te kunnen demonteren heb je twee tools nodig. Zonder die tools zal je de cassette niet kunnen demonteren en vervangen.

Zowel voor Shimano als SRAM cassettes zijn deze tools identiek ook al is de opbouw van de cassettes soms verschillend. Er is wel wat variatie in de tools die je kan gebruiken maar het komt altijd op dezelfde twee tools neer:

  • Kettingzweep
  • Cassetteseutel (of lockplug)

In de eerste plaats heb je een goede kettingzweep nodig. Met een kettingzweep kan je de cassette tegenhouden zodat deze niet gaat draaien terwijl je deze wil losmaken.

Om de cassette los te maken heb je een cassettesleutel nodig of kan je een lockplug gebruiken. In het geval van de lockplug heb je nog een Engelse sleutel nodig om op de lockplug te zetten.

Shimano cassettes hebben een lockring terwijl cassettes van SRAM dit niet hebben. Toch kan je beide cassettes met de combinatie van kettingzweep en cassettesleutel demonteren en ook weer installeren.

De juiste tools zorgen ervoor dat je deze klus regelmatig kan uitvoeren zonder dat het je veel tijd (en/of frustratie) kost. 

Zo gebruik ik de Park Tool SR 12.2 kettingzweep. Deze kettingzweep is best duur maar is zijn geld meer dan waard. Voorheen gebruikte ik een kleinere kettingzweep maar deze heb ik helemaal krom getrokken toen de cassette toch best hardnekkig vast bleek te zitten. Ik kreeg het ding niet los.

Park Tool SR 12.2 kettingzweep

Met de Park Tool kettingzweep kon ik de cassette beter tegenhouden en duurde het welgeteld twee seconden voor ik de cassette met de sleutel loskreeg.

Hievoor gebruikte ik een goedkopere kettingzweep die zoals eerder verteld de geest gaf toen de cassette vrij vast bleek te zitten. In de meeste gevallen zal je met een kleinere en goedkopere kettingzweep zoals de BBB BTL-17 de cassette wel voldoende kunnen tegenhouden. Voor de moeilijkere gevallen adviseren wij wel om een kettingzweep van betere kwaliteit, zoals de Park Tool SR 12.2 te gebruiken.

Als cassettetool gebruik ik momenteel de BBB Lockplug in combinatie met een Engelse sleutel. In plaats van een Engelse sleutel kan je ook de BBB BTL104 DriveForce gebruiken. Deze past netjes op de lockplug.

In plaats van een lockplug kan je ook een cassettesleutel zoals de BBB BTL-12S of de Park Tool FR-5.2H gebruiken.

Welke tools jouw voorkeur hebben moet je natuurlijk zelf beslissen. Hoe dan ook heb je zowel een kettingzweep als cassettetool (sleutel of plug) nodig.

Hoe ga je te werk?

Om een cassette te demonteren heb je beide tools nodig en dus ook je beide handen. Plaats het kettingdeeltje van de kettingzweep ergens in het midden op een kransje van de cassette.

Plaats daarna de cassettesleutel of lockplug in de lockring of opening van de cassette. Door de cassette tegen te houden met de kettingzweep kan je nu met de cassettesleutel de cassette losdraaien. Dit kan in eerste instantie vrij stroef gaan, zeker wanneer het de eerste keer is dat je de cassette gaat demonteren.

Belangrijk hierbij zijn de juiste tools zodat je een goede hefboom kan maken. Op die manier is de cassette in een handomdraai los. Gebruik je je niet de juiste tools dan kan het erg lang duren of zelfs helemaal niet lukken.

Let er op dat wanneer jouw cassette ook losse kransjes heeft het mogelijk is dat er ook verschillende spacers tussen kunnen zitten. Heb je een cassette uit 1 blok, zoals dat vaak bij SRAM cassettes is, let er dan ook op of er al dan niet een spacer achter de cassette zit.

Door alles in de juiste volgorde te leggen en eventueel zelfs wat foto’s te maken kan je voorkomen dat je de volgorde niet meer weet of dat je onderdelen over het hoofd ziet.

Cassette terug monteren

Om de cassette terug te monteren heb je enkel de cassettesleutel of lockplug (en Engelse sleutel) nodig. Heb je een SRAM XD body dan is het verstandig om een beetje montagepasta op de schroefdraad van de body te doen. Bij Shimano cassettes is er geen schroefdraad.

Vergeet ook zeker niet, nu het toch kan, om de cassettebody eens goed te reinigen en het vuil te verwijderen.

Hoe ga je te werk?

Plaats daarna de cassette terug op de body en gebruik de cassettesleutel om deze weer vast te zetten. 

Vaak staat er aangegeven hoe vast je de cassette moet vastzetten. In de meeste gevallen zal dit om en bij de 40 Nm zijn. Je kan hiervoor een momentsleutel gebruiken met een groot bereik. Zelf doe ik dit niet en zet ik de cassette gewoon met de hand vast. Goed vast maar ook weer niet TE vast.

Extra tip

Nu je weet hoe je de cassette kan (de-)monteren kan je dit al eens een keertje vaker doen. Op die manier kan je de cassette niet alleen makkelijker schoonmaken maar kan je ook de cassettebody regelmatig inspecteren en eveneens schoonmaken. Eénmaal je de tools in huis hebt en de werkwijze kent zal je merken dat het elke keer ook gewoon veel vlotter zal verlopen. Een cassette demonteren en weer installeren wordt op die manier een standaard klus die je regelmatig kan uitvoeren, bijvoorbeeld na een modderige of stoffige rit.